Wykonanie
Moda na mufinki nie mija i chyba długo jeszcze nie minie, bo i dlaczego ma przeminąć coś co lubimy i kochamy.

Suche składniki:1 3/4 szklanki
mąki2 łyżki
kakao3/4 szklanki
cukru2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaSkładniki mokre:3
żółtka1 szklanka gęstej
śmietany1/2 szklanki
oleju100 g
orzechów150 g
wiśni (mogą być mrożone)100 g
rodzynekPianka marshmallow:3
białka100 pianek marshmallow1/2 szklaki
cukruMokre i suche składniki wymieszać, najpierw osobno a następnie razem. Nałożyć do 3/4 wysokości foremek i piec przez 25 minut w 170 stopniach.Pianki rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej
wody, ogrzewając na małym ogniu. Gdy pianki się rozpuszczą pozostawić do wystudzenia i lekkiego stężenia.Z
białek ubić piane na sztywno a następnie powoli dodawać
cukier i nadal ubijać do jego rozpuszczenia. Gdy masa z pianek zacznie tężeć dodać ją do
bezy i dokładnie ubić. Następnie szprycą wyciskać na wierzch mufinek.Ja do masy bezowej dodałam zbyt ciepłą masę marshmallow dlatego trochę mi się rozlała.