ßßß


Dolewać stopniowo olej...
... a następnie dodać mąkę i miksować na małych obrotachDodać proszek do pieczenia i wodę gazowaną i znowu zmiksować na małych obrotach
Oddzielnie, w malakserze, ubić na sztywno białka i dodawać stopniowo do ciasta - wymieszać łyżką
Ciasto rozdzielić na dwie równe części i do jednej dodać oddzielnie przygotowane kakao - wymieszaćDo drugiej części dodać oddzielnie przygotowaną mąkę - wymieszać
Piecyk nastawić na 170 stopni CDo tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, nalewać na zmianę 1 łyżkę ciasta jasnego i na nie 1 łyżką ciasta ciemnego (ciasto raz jasne, raz ciemne aż do wyczerpania obu ciast)



Jeśli chcecie trochę zaoszczędzić na czasie to możecie nalewać np. po 3 łyżki jasnego i ciemnego na zmianę. Szybciej pójdzie :) Poza tym paski będą bardziej widocznePiec 45-50 minut