ßßß
Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka1 łyżka oleju2 łyżeczki przyprawy curry, sól, pieprzoraz1 puszka czerwonej fasoli1 puszka kukurydzy1/2 pora4 jajka1/2 puszki anansa (opcjonalnie)sos2 łyżki jogurtu2 łyżki majonezu1 łyżeczka przyprawy currysól, pieprz (sporo)
Sposób przygotowania:Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić, oprószyć pieprzem, dodać olej, curry i wymieszać. Odstawić na co najmniej 30 minut. Usmażyć na złoty kolor i odstawić do wystygnięcia.Jajka ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę. Jasną część pora pokroić, kukurydzę i fasolę odcedzić, dodać do pozostałych składników. Na końcu dodać usmażonego kurczaka i pokrojonego w kostkę ananasa, jeśli decydujecie się na słodką wersję.Składniki na sos wymieszać. Dodać do sałatki. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę, by składniki sałątki się "przegryzły".Smacznego :)