Wykonanie

Kolejny radosny, dobry i pięknydzień. Mnóstwo wrażeń, emocji,oczekiwania, wzruszeń...Dziś świętujemy rozkoszując sięmarynowanym
serem camembert.Doskonałe połączenie
słodyczyrodzynek, pikantności zielonego
pieprzu i wytrawności
pora zwieńczawyborna
oliwa cytrynowa. Rozkosz.2 krążki
sera camembert, jasna część
pora, łyżka
zielonego pieprzu, garść
rodzynek, 5 ziaren
ziela angielskiego,2
liście laurowe, 220 ml
oliwy cytrynowej,listki
szpinaku do dekoracji.
Ser pokroiłam w równe trójkąty.
Por obrałam z wierzchniej warstwy, umyłam i pokroiłam w cienkie plasterki.
Rodzynki opłukałam pod bieżącą
wodą.
Pieprz,
ziele angielskie i
liście laurowe podgrzałam na suchej patelni.W szerokim, płaskim słoiku ułożyłam
camembert przekładając go plasterkami
pora i
rodzynkami. Wsypałam
przyprawy, zalałam
oliwą. Szczelnie przykryłam i wstawiłamdo lodówki. Marynowałam cztery dni.Bardzo smacznie polecam :)