ßßß Cookit - przepis na Steki z tuńczyka ze szpinakiem

Steki z tuńczyka ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 porcje
świeży lub suszony rozmaryn
250 g szpinaku
2 łyżki orzeszków pinii
2 łyżki rodzynek
sól morska, pieprz, oliwa
Przygotowanie
Filety z tuńczyka opłukać, osuszyć, doprawić solą morską, pieprzem oraz rozmarynem, posmarować grubą warstwą oliwy.
Grillować na patelni grillowej przez około 1 minutę z każdej strony. Najlepiej aby tuńczyk pozostał w środku różowy. Pod koniec dodać orzeszki pinii.
Na zwykłej patelni na 1 łyżce oliwy smażyć opłukany i osuszony szpinak oraz rodzynki, przez ok. 1-2 minuty mieszając od czasu do czasu.
Szpinak wyłożyć na talerze, na wierzchu położyć steki, posypać orzeszkami pinii.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/tunczyk/tunczyk_szpinak/przepis.html