ßßß
Cookit - przepis na Steki z tuńczyka ze szpinakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Steki z tuńczyka ze szpinakiem
Składniki
Oliwa z oliwek
Rozmaryn
Szpinak
Orzeszki pinii
Rodzynki
Sól morska
Pieprz
Wykonanie
Składniki2 porcjeświeży lub suszony
rozmaryn
250 g
szpinaku
2 łyżki
orzeszków pinii
2 łyżki
rodzynek
sól morska
,
pieprz
,
oliwa
PrzygotowanieFilety z
tuńczyka
opłukać, osuszyć, doprawić
solą morską
,
pieprzem
oraz
rozmarynem
, posmarować grubą warstwą
oliwy
.Grillować na patelni grillowej przez około 1 minutę z każdej strony. Najlepiej aby
tuńczyk
pozostał w środku różowy. Pod koniec dodać
orzeszki pinii
.Na zwykłej patelni na 1 łyżce
oliwy
smażyć opłukany i osuszony
szpinak
oraz
rodzynki
, przez ok. 1-2 minuty mieszając od czasu do czasu.
Szpinak
wyłożyć na talerze, na wierzchu położyć
steki
, posypać
orzeszkami pinii
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/tunczyk/tunczyk_szpinak/przepis.html
Przepisy powiązane
Pieczone ziemniaczki Hasselback
Bistecca alla fiorentina stek wołowy
Frytki z batatów
Dorada z oliwą z oliwek i czosnkiem
Grillowane sardynki
Składniki powiązane (0)