Wykonanie

Dawno nie było mnie w wirtualnym świecie.Awaria komputera byłatak poważna, że musieliśmypożegnać się z poprzednimsprzętem i zakupić nowy.Teraz wszystko działa idealnie :)Kilka dni temu przygotowałambardzo delikatny rosołek z
zielonym groszkiem,
marchewką i
ryżowym makaronem. Podstawą
wywaru była
cielęcina i chuda
szynka wieprzowa.300 g
cielęciny, 300 g
szynki wieprzowej, 2
marchewki, mała
pietruszka,
cebula, plaster
selera, 2
liście laurowe, 3 ziarna
ziela angielskiego, szczypta
pieprzu ziarnistego,
sól morska.Ponadto: szklanka mrożonego
groszku i
makaron ryżowy.
Mięso umyłam, zalałam zimną
wodą, zagotowałam i od razu zmniejszyłampłomień do minimum. Po 20 minutach gotowania dodałam jarzyny i
przyprawy.Na ledwie "pykającym" ogniu gotowałam rosół około 3 godzin.Warzywa i
mięso wyjęłam,
wywar przecedziłam.
Makaron przygotowałamwedług instrukcji na opakowaniu.
Marchewkę pokroiłam w kostkę, włożyłam do gorącego rosołu wraz z mrożonym
groszkiem. Gotowałam jeszcze około 4 minut.Do talerzy nałożyłam
makaron, zalałam treściwym płynem, włożyłamteż po dwa kawałki
mięsa. Posypałam
natką pietruszki.Bardzo smacznie polecam :)