ßßß
Wszyscy doskonale wiedzą, jak ważnym elementemcodziennej diety jest nabiał.Bardzo lubię wszelkiegorodzaju twarożki, serki i inne produkty pochodzeniamlecznego.Twarożek często gości namoim stole w postaci pasty z rzodkiewką i szczypiorkiem,czasem z cukrem, cynamonem i wanilią.Tym razem postanowiłam nieco urozmaicić posiłek.Półtłusty twaróg połączyłam z posiekaną natką pietruszki i łyżką gęstej śmietany 18%.
Za pomocą łyżki do wykrawaniaowoców ukształtowałam kulki.Kilka z nich obtoczyłam w majeranku, inne w czerwonej,słodkiej papryce, kolejne w curry, w cytrynowym pieprzu, w oregano, w uprażonych pestkach słonecznika i w kokosowych wiórkach.Te ostatnie zniknęły, zanim zdążyłamułożyć je na półmisku ;)Przekąska prezentuje się apetycznie i zachęcająco. Twarożkowe śnieżki można podać z krakersami, świeżymirogalikami, bułkami, albo z pumperniklem.Bardzo smacznie polecam :)