Wykonanie
Share the post "Colesław z
serem z niebieską pleśnią/Blue cheese coleslaw"Zachęcona poprzednimi sukcesami z surówkami typu colesław np. dobrze doprawiony lub tradycyjny i najlepszy , postanowiłam eksperymentować dalej. Takim sposobem powstała surówka dla wielbicieli
sera z niebieską pleśnią, chrupiąca i pyszna. Doskonała do każdego dania głównego lub kanapek. Polecam!Scroll down for recipe in EnglishColesław z
serem z niebieską pleśnią(4 porcje)Składniki:1 szklanka posiekanej
czerwonej kapusty1 szklanka posiekanej
kapusty włoskiej (lub zwykłej białej)1
marchewka, starta na dużych oczkach1/4 szklanki
majonezu1/4 szklanki kwaśnej
śmietany 18%2 łyżki
musztardysok z 1
cytrynysól i
pieprz do smaku1/4 szklanki
sera z niebieską pleśnią, pokrojonego w drobną kostkę1 garść posiekanej
natki pietruszkiPrzygotowanie:W dużej misce wymieszaj obie
kapusty i
marchewkę.W mniejszej miseczce wymieszaj
majonez,
śmietanę,
musztardę,
sok z cytryny, dopraw
solą i
pieprzem do smaku, po czym wymieszaj sos z
kapustą i
marchewką.Przykryj miskę i odstaw do lodówki na kilka godzin do „przegryzienia”. Przed podaniem wymieszaj z
serem pleśniowym i
pietruszką.Smacznego!

English versionBlue cheese coleslaw(4 servings)Ingredients:1 cup red cabbage, shredded1 cup savoy cabbage, shredded1 carrot, shredded1/4 cup mayonnaise1/4 cup sour cream2 tablespoons
mustard1 lemon (juice)salt and pepper to taste1/4 cup blue cheese, cut into small cubes1 handful parsley, choppedPreparation:Mix the cabbage and carrot in a large bowl.Mix the mayonnaise, sour cream,
mustard, lemon juice, salt and pepper in a bowl and mix with cabbage.Cover and let mellow in the fridge for a few hours. Mix with blue cheese and parsley before serving.Enjoy!

Share the post "Colesław z
serem z niebieską pleśnią/Blue cheese coleslaw"


