ßßß


Przygotowanie:Warstwa rybna: Filety rybne dokładnie umyć , osuszyć , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Ryby pokroić w małe kawałki ( ok 3×3 cm.) , obtaczać je w mące , smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Warstwa warzywna: Wszystkie warzywa obrać , umyć i osuszyć.Marchew , pietruszkę oraz pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach , cebulę pokroić w małą kostkę.W garnku/patelni rozgrzać masło , dusić warzywa do miękkości co jakiś czas mieszając.Gdy warzywa będą już gotowe dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.Całość dokładnie wymieszać , dusić razem jeszcze chwilkę.Na półmisku układać warstwami: warstwa warzywna oraz rybna.Czynność powtarzać do wykończenia składników ( ostatnia warstwa powinna być warzywna ale nie koniecznie)SmacznegoPost navigation← Syta i rozgrzewająca w chłodniejsze dnia a podana na zimno może zastąpić chłodnik. Nie pogardzą nią także wegetarianie.Mięso duszone w ten sposób nabiera pięknego purpurowego koloru. Jest tak miękkie i delikatne że samo odchodzi od kości a co najważniejsze bardzo smaczne i uniwersalne ponieważ mamy mięso i jarzynkę w jednym garnku. →