Wykonanie
10 kwietnia 2014Pizzerkowe ślimaczkiSkładniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego2
parówki100 g tartego
sera żółtego200 g
pieczarek1 duża
cebula3-4 różyczki
brokuła3 łyżki
przecieru pomidorowego ( u mnie z
ziołami)1 łyżka
masła1/2 łyżeczki
soli ,
pieprzu ,
czosnku granulowanegoszczypta
chiliposiekany
koperek
Przygotowanie:Warzywa umyć , obrać.
Cebulę ,
brokuła i
parówki pokroić w kosteczkę.
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzać
masło . Podsmażyć warzywa z
parówką 3-4min. Doprawić.
Ciasto francuskie rozwinąć , posmarować po całości
przecierem pomidorowym oraz obsypać
serem żółtym.Wyłożyć farsz , także rozsmarować go po całości ciasta.Zwinąć w rulon , kroić 2-3 cm. kawałki ,posypać p
koperkiem.Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok 30 min w 180st.Smacznego:)Post navigation← Tego połączenia po prostu trzeba spróbować ,jest wyśmienite.Sos idealnie komponuje się z
mięsem,jestem pewna że do drobiu także by pasował.Zapraszam :)Moja Gabi bardzo lubi połączenie
ryżu i warzyw. Danie jest smaczne i pełne witamin:) →