Wykonanie
Wczoraj wieczorem zachciało nam się coś dobrego... Zrobiliśmy szybkie zakupy a
potem w ciągu zaledwie pół godziny powstały zapiekanki. Kolejne dzieło mojego
Męża, chyba powinnam go dodać jako współautora bloga...potrzebne składniki:5 małych okrągłych bułeczek, mogą być lekko czerstwe (kto powiedział, że zapiekanka musi być zrobiona na bagietce?),500 g
pieczarek,2
cebule,2 łyżki
masła,200g
sera żółtego,
sól,
pieprz,
czosnek granulowany, dużo dużo
suszonej pietruszki i
koperku.
Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Dusimy na
maśle z pokrojoną w kostkę
cebulą, doprawiamy
solą,
pieprzem,
czosnkiem,
pietruszką i
koperkiem. Pod koniec duszenia podlewamy odrobiną
wody.
Bułki kroimy na pół, każdą polewamy sosem
spod grzybów, układamy na nich
pieczarki i posypujemy
serem startym na drobnych oczkach tarki.Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.