ßßß
Składniki:kaszanka ok 200-300gcebula 2 szt.ciasto francuskie 1 opser żółty ok 4 plasterków (na 16 kieszonek)łyżeczka masłaczosnek granulowany, sól, pieprz ziołowyPrzygotowanie:Kaszankę obrać z flaka i pokroić w drobne kawałki.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Ser pokroić na 4 części.Na patelnię wrzucić łyżkę masła i zeszklić cebulę, następnie dodać kaszankę i przyprawy.Ciasto francuskie pokroić w prostokąty (musi być parzysta ilość). Ja kroje na ok 16.Na ciasto położyć łyżeczkę farszu, przykryć drugim kawałkiem, dokładnie skleić wszystkie boki, a na wierzch położyć kawałki sera żółtego.Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut przy temp 200st C. Ciasto musi się zarumienić a ser stopić.Podawać z ketchupem lub innym sosem na wierzchu.Smacznego