ßßß

Przygotowanie:Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski,wyrobić dokładnie rękoma.Wyłożyć je na spód tortownicy lub nie dużej blaszki,piec ciasto w nagrzanym piekarniku do 180st. przez ok.30 min.Wyjąć z piekarnika ,zostawić do ostudzenia.Warstwa budyniowa: Budynie przygotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem masła oraz cukru.Przelać na ciasto,trzymając je dalej w tortownicy/blaszce.Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Wierzch:Galaretki dokładnie rozpuścić w 500ml wrzątku ,odstawić do lodówki by lekko stężała.Tężejącą galaretkę przelać na zimny budy.Ciasto odstawić do lodówki ,najlepiej na noc do całkowitego stężenia.Smacznego:)Post navigation← Lekko słodkie,wilgotne i delikatne ciasto z chrupiącym orzeszkiem.Najlepsze do szklanki ciepłego mleka czy kakao.Danie typowo Wigilijne.W mojej rodzinie ryby goszczą podczas trwania świąt Bożego Narodzenia w przeróżnych formach każdy je zjada ze smakiem. →