ßßß

Przygotowanie:Wszystkie warzywa obrać, umyć , osuszyć.Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła , kalafiora pokroić na małe kawałki , smażyć na pół miękko.Marchew oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach , ziemniaki pokroić w małą kostkę.W garnku zagotować rosół/bulion z liśćmi laurowymi, wrzucić warzywa ( omijając kalafiora)Gdy będą pół miękkie dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony oraz przesmażonego kalafiora.Na patelni rozgrzać pozostałe 2 łyżki masła , dodać mąkę , dokładnie wymieszać by nie porobiły się grudki , wlać szklankę bulionu , ponownie wymieszać-zasmażkę przelać do garnka z zupą.Chwilkę przed końcem gotowania , śmietanę połączyć z chochlą zupy , przelać do garnka , doprawić całość solą i pieprzem wg. gustu.Zupę podawać posypaną natką pietruszki.( natkę można także wsypać do garnka w trakcie gotowania jeśli wszyscy domownicy lubią)Smacznego