ßßß

Przygotowanie:Makaron ugotować al dente wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem szczypty soli i oleju.Odcedzić ,przelać zimną wodą.Warzywa obrać, umyć .Pieczarki pokroić w pół plasterki ,cebulę w kostkę ,marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach.W garnku roztopić masło ,wrzucić warzywa ,dusić ok 5 min co chwila mieszając.Schab pokroić w plastry 2-3 cm,położyć na warzywach ,zalać rosołem ,wymieszać ,dusić na wolnym ogniu 10 min.Po tym czasie śmietanę połączyć z mąką oraz chochelką sosu.Przelać do garnka,dusić ponownie chwilkę do zgęstnięcia. na każdy talerz położyć makaron oraz plastry schabu.SmacznegoZ podanych proporcji wychodzą 3-4 porcję dania.Możemy podać go także z kaszą lub ziemniakami