ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z łososiem i szparagami

Szaszłyki z łososiem i szparagami

nazwa

Wykonanie

5 czerwca 2014
Składniki:
( Na 8-10 szaszłyków)
500 g. filetu łososia ( surowego)
5 białych szparagów
4 pieczarki
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
1/2 małej cukinii
przyprawa do szaszłyków
Dodatkowo patyczki do szaszłyków
przygotowanie:
Filet z łososia oddzielić od skóry , umyć .
Pokroić w dość dużą kostkę.
Szparagi obrać , odciąć zdrewniałe końce.
Przekroić każdego na 3 kawałki.
Pieczarki obrać pokroić w grube plastry.
Cebulę pokroić w grube plastry lub piórka.
Cukinię w pół plastry.
Na patyczki od szaszłyków nadziewać składniki np. cukinię , szparaga , cebulę , paprykę , łososia , pieczarki.
Czynność powtarzać do końca miejsca na patyczku, oprószyć przyprawą do szaszłyków.
Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu węglowym ( ew. na patelni grillowe) przez ok 10 min z obu stron.
Podawać same lub z ulubionym sosem czy też lekką sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego
Post navigation
← W okresie grillowym obowiązkowo pojawia się na moim stole. Jest bardzo smacznym dodatkim do pieczonych/grillowanych mięs czy satałki ze świeżych warzyw.Sam również smakuje wyśmienicie.
Po prostu chłodnik z botwinki. Idealne danie na upalne dni. Można podać sam lub jak u mnie z młodymi ziemniakami jeśli ma być bardzie syto. Kalarepa fajnie wzbogaca smak dania a zmiana tradycyjnego w przypadku chłodnika szczypiorku na cebulę dodaje ostrości. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/bardzo-smaczne-polaczenie-grillowanego-lososia-ze-szparagami-oraz-innymi-swiezymi-warzywami