ßßß
SKŁADNIKI: (ok 20-22 szt)80 dag kg szynki (po oczyszczeniu z błonek itp)2 czerwone papryki50 dag pieczarek (najlepiej małych)2 małe cukinie3 cebule1. Mięso pokroić w kostkę (ok 2-3 cm). Obficie posypać przyprawami (u mnie Przyprawa Cygańska Rafex). Dolać tyle oleju, żeby przyprawy ładnie się przykleiły. Odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc)2. Pieczarki umyć. Jeśli są duże - przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.3. Papryki pokroić w kawałki, cukinie w plastry a cebule przekroić na 6-8 cząstek (jak jabłko), a te jeszcze w poprzek na pół.4. Pieczarki, paprykę i cukinię przełożyć do miski, posypać przyprawami (u mnie Delikat do mięs Knorr), dolac troszkę oleju, żeby przyprawy ładnie się przykleiły, wymieszać ręką wcierając przyprawy. Cebulę jedynie sypiemy przyprawą (przy mieszaniu mogłaby się porozwalać na kawałki).5. Nadziewać na patyczki. Grillować na niedużym ogniu do miękkości mięsa.Zamiast grillować można je oczywiście upiec w piekarniku.Ja jako że lubię to przygotowałam trochę więcej warzyw i wrzuciłam je wszystkie razem na tackę i tak zgrillowałam - wyszły pyszne).
