21 lipca 2014Składniki:8 bananów8 kostek mlecznej czekolady8 kostek białej czekoladyCiasto:400m.jasnego piwa300g. wiórek kokosowych2 jajka2 saszetki cukru waniliowego(każda po 16g.)mąka pszenna ok 2 szklanki( te ile pochłonie płyn by ciasto było dość gęste)olej do smażeniaPrzygotowanie:Banany obrać , odciąc końce , przeciąć na pół.Każdy kawałek banana po wierzchu naciąć nożem.Kostki czekolady przedzielić na pół.Do każdego banana włożyć kawałek czekolady mlecznej i białej.Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.Na patelni rozgrzać olej tyle by zakrywał do połowy banany.Każdy kawałek owocu zanurzyć w cieście , smażyć na rumiano z obu stron.Podawać na ciepło lub zimno, same z sosem owocowym lub bitą śmietaną.Przygotowując banany w wersji dla dzieci piwo możemy zastąpić mlekiem.SmacznegoPost navigation← Pulpeciki przygotowałam dla 14 mies. córki. Z ziemniakami lub makaronem tworzą syty i zdrowy obiad. Gabrysia Wcinała aż miło było popatrzeć :)Ogórki w tym wydaniu są bardzo ostre , idealne jako imprezowa przekąska. Ketchup fajnie dopełnia ich smak a forma podania sprawia że są oryginalne i jedyne w swoim rodzaju :) →