ßßß
Składnikimasło, 185 gramcukier, 3/4 szklankijajka, 3 sztukimąka pszenna, 2 szklankiproszek do pieczenia, 15 gramkakao, 2 łyżkimleko, 150 mililitrówgruszki, 3 sztukicukier puder do posypaniaSposób przygotowaniaMasło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po 1 jajku cały czas miksując.Mąkę, proszek i kakao przesiać do masy maślanej, zmiksować.Na koniec wlać mleko. Całość połączyć w gładką masę.Gruszki obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dorzucić do ciasta, wymieszać.Przełożyć do formy o średnicy 24 centymetry wysmarowanej masłem. Wyrównać powierzchnię. Piec przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (na funkcji góra-dół). Kiedy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem.flawless raspberry ketone