Wykonanie
Składniki
masło, 185 gram
cukier, 3/4 szklanki
jajka, 3 sztuki
mąka pszenna, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 15 gram
kakao, 2 łyżki
mleko, 150 mililitrów
gruszki, 3 sztuki
cukier puder do posypaniaSposób przygotowania
Masło zmiksować z
cukrem na puszystą masę. Dodawać po 1
jajku cały czas miksując.
Mąkę, proszek i
kakao przesiać do masy
maślanej, zmiksować.Na koniec wlać
mleko. Całość połączyć w gładką masę.
Gruszki obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dorzucić do ciasta, wymieszać.Przełożyć do formy o średnicy 24 centymetry wysmarowanej
masłem. Wyrównać powierzchnię. Piec przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (na funkcji góra-dół). Kiedy ciasto wystygnie posypać
cukrem pudrem.flawless raspberry ketone