ßßß
Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami serowymi .Składnikipapryka czerwona, 3 dużecebula czerwona, 1 sztukaczosnek, 2-3 ząbkimarchewka, 7 średnichkorzeń pietruszki, 1 sztukanatka pietruszki, 1 pęczekwoda, 900 mililitrówoliwa do smażeniasól, pieprz, chili w proszkupestki dyni, 2 łyżkiSposób przygotowania1. Z papryk usunąć gniazda z nasionami i białe błonki. Pokroić na 2-3 części. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem skórą do góry. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na funkcji grillowej przez 15-20 minut lub do momentu, aż skórka będzie czarna. Następnie przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Po 10 minutach ściągnąć skórkę.2. Czosnek i cebulę drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. Dusić 5-10 minut. Zalać wodą. Dodać korzeń i natkę pietruszki oraz papryki. Gotować, aż marchewka będzie miękka.3. Wyciągnąć natkę i korzeń pietruszki. Wywar przelać przez sito. Zmiksować marchewkę i paprykę. Przecier połączyć z wywarem, doprawić do smaku i zagotować. Podawać z prażonymi pestkami dyni i paluchami serowymi.шторы для кухни минск