ßßß
Cantuccini to rodzaj włoskich biszkoptów pochodzących z Toskanii. Zawierają bardzo dużą ilość migdałów. Są dwukrotnie pieczone, dzięki czemu zyskują niezwykłą chrupkość. Lekko zmodyfikowałam oryginalny przepis i dodałam kakao. Zmniejszyłam też ilość cukru o połowę. Dlatego jeśli lubicie bardzo słodkie desery to proponuję zwiększyć ją z powrotem. Część migdałów zamieniłam na orzechy włoskie. Można również dodać do nich suszone owoce, np. żurawinę. Ciasteczka koniecznie podawać z kawą lub lampką czerwonego wina.Składnikimąka pszenna, 250 gramkakao, 15 gramproszek do pieczenia, 1 łyżeczkacukier brązowy, 70 grammigdały, 100 gramorzechy włoskie, 50 gramjajka, 3 duże sztukicukier puder, kilka łyżekSposób przygotowania1. Suche składniki przesiać do miski. Dodać migdały i orzechy. Całość połączyć z roztrzepanymi jajkami w twarde, zbite ciasto. Podzielić na 2 części. Uformować wałki. Obtoczyć w cukrze pudrze. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Wyciągnąć i pokroić ukośnie na plastry o grubości 1 centymetra. Ułożyć na blaszce i piec kolejne 4 minuty, po 2 minuty z każdej strony.
green coffee bean extract mainprice generic xanax