Wykonanie

Przepis na to ciasto pojawił się na blogu w zeszłym roku - Ekspresowe ciasto z
truskawkami ... tym razem ze
śliwkami.Aktualnie mamy środek zimy ( chociaż tu u mnie to już wiosna ) więc do ciasta użyłam mrożonych
śliwek ( rozmrożonych ).Pyszne, szybkie i idealne do
kawy :)Recipe for this
cake appeared on the blog in the last year - Express
cake with strawberries ... this
time with plums.Currently we have the middle of winter ( I must say here is spring right now ) so I used frozen plums (thawed).Delicious, quick and perfect for coffee :)

Składniki :* 1 szklanka
cukru,* 4 całe
jajka,* 1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego,* 3/4 szklanki
mleka,* 3 szklanki
mąki,* 3/4 szklanki
oleju,* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia,* 350 g
śliwek, pokrojonych na połówki ( ja kupiłam mrożone ),Ingredients:* 1 cup sugar,* 4 whole eggs,* 1 tsp vanilla extract,* 3/4 cup milk* 3 cups
flour,* 3/4 cup oil,* 2 tsp baking powder,* 350 g plums, halves (I bought frozen),

Przygotowanie :W dużej misce zmiksuj
jajka z
cukrem przez 3 minuty.Dodaj ekstrakt
waniliowy, szklankę
mąki i połowę
mleka, zmieszaj.Dosyp pozostałą
mąkę,
proszek do pieczenia,
mleko i
olej, zmiksuj na gładką masę.Dużą blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i wysyp
mąką, wylej i równo rozprowadź przygotowane ciasto, ułóż
śliwki ( skórką w stronę ciasta ) .Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 40 minut.Ostudź i posyp
cukrem pudrem.Preparation:In a large bowl, blend the eggs with the sugar for 3 minutes.Add the vanilla extract,
flour and half a glass of milk, mix.Sprinkle over the remaining
flour, baking powder, milk and oil, blend until smooth.A large baking
tray lay off the baking paper or grease with butter and a rash
flour,
pour and evenly spread dough, place the plums (peel toward dough).Put
cake in to preheated to 180 degrees oven and bake for about 40 minutes.Cool down and sprinkle with icing sugar.