Wykonanie
Składniki / Ingredients:1/2 szklanki
oleju / 1/2 cup of oil3
jajka / 3 eggs2 szklanki
mąki pełnoziarnistej / 2 cups of
flour wholemeal1 szklanka
mleka / 1 cup of milk16 g
cukru waniliowego / 16 g
vanilia sugar4 łyżki
cukru / 4 tablespoons sugar3 łyżeczki
proszku do pieczenia / 3 teaspoons baking powderszczypta
soli / pinch of saltSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 10 min, pieczenie: ok. 10 min, ilość porcji: 6Najpierw przygotowujemy ciasto na gofry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wlać 1 porcję ciasta. Zamknąć górną pokrywę i piec około 5 - 10 minut. Gotowe gofry możemy podać z
cukrem pudrem lub z
bitą śmietaną i musem
malinowym.*****First, we prepare the dough for waffles. We thoroughly mixed all the ingredients together. On the hot
plate tool for waffles, we
pour 1 portion of dough. We close the top cover and we bake for about 5 - 10 minutes. We can
serve ready waffles with powdered sugar or with whipped cream and raspberry mousse.