Wykonanie

Coś prostego i szybkiego na środek tygodnia.Pyszny i bardzo aromatyczny
kurczak, do tego
ananas i
ryż z
czerwoną fasolą... Może trochę dziwnie, ale pysznie !Przepis pochodzi z gazetki " Smaki życia" chyba październikowe.Składniki : ( na dwie porcje )*
ryż na dwie osoby ( około 50 g ),* 2
piersi z kurczaka,* 2 łyżki
oliwy z pestek
winogron,* ząbek
czosnku,* 1/2 łyżeczki
kminku,* 1/2 łyżeczki nasion
kolendry,* 1/2 łyżeczki
suszonego oregano,* 1 łyżka
soku z cytryny,* szczypta
soli i
pieprzu,* szczypta
ostrej papryki,* 4 plastry świeżego
ananasa ( możesz zastąpić tym z puszki ),* 1/2 puszki
czerwonej fasoli,* garstka liści
kolendry,Przygotowanie :W miseczce zmieszaj
kminek, nasiona
kolendry,
suszone oregano,
sok z cytryny, szczyptę
soli,
pieprzu i
ostrej papryki razem z
oliwą.W tak przygotowanej marynacie zamarynuj
kurczaka i odstaw na godzinę do lodówki.Rozgrzej grillową patelnie i ułóż
kurczaka, obsmaż na rumiano z obu stron a następnie włóż do nagrzanego piekarnika aby pierś doszła w środku. Na patelni u grilluj plastry
ananasa.
Ryż ugotuj na sypko tak jak zaleca to producent. Zmieszaj z umytą
fasolą i liśćmi
kolendry.Podawaj wszystko razem.Smacznego !!
