Wykonanie
Nigdy bym się nie spodziewała, że ciasto
marchewkowe zostanie jednym z moich ulubionych !Jest pyszne - słodkie, wilgotne i cudownie chrupiące ( dzięki
orzechom ).Ciasto smakowało każdemu kto miał okazję go spróbować ;)Na blogu znajdziecie także przepis na tort
marchewkowy !! O tu :DI never thought that carrot
cake will be one of my favorites!It's delicious - sweet, moist and deliciously crunchy (because the nuts).The
cake tasted anyone who had the opportunity to try it ;)On the blog you will find a recipe for carrot birthday
cake! Here :D
Składniki : ( na duża blaszkę )* 4 całe
jaja,* 1 i 1/4 szklanki
oliwy,* 2 szklanki
cukru,* 2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego,* 2 szklanki
mąki,* 2 łyżeczki
sody oczyszczonej,* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia,* 1 łyżeczki
soli,* 2 łyżeczki
cynamonu,* 3 szklanki tartej
marchwi ( około 8 dużych sztuk),* 1 szklanka posiekanych
orzechów włoskich,Ingredients: (for large baking
tray)* 4 eggs,* 1 and 1/4 cup
olive oil* 2 cups sugar,* 2 tsp vanilla extract,* 2 cups of
flour,* 2 tsp baking
soda* 2 tsps baking powder* 1 tsp of salt,* 2 tsp cinnamon* 3 cups grated carrots (about 8 large),* 1 cup chopped walnuts,
Składniki na polewę :* 175 g miękkiego
masła,* 220 g kremowego
serka,* 400 g
cukru pudru,* 1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego,* 1 szklanka posiekanych
orzechów włoskich,Ingredients for the topping:* 175 g soft butter* 220 g cream cheese,* 400 g caster sugar,* 1 tsp vanilla extract,* 1 cup chopped walnuts,
Przygotowanie :Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.Blachę na ciasto nasmarować
masłem i wysypać
mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia.W dużej misce wymieszać
jajka,
oliwę,
cukier i ekstrakt
waniliowy.W osobnej misce zmieszać suche składniki -
mąkę,
sodę oczyszczoną,
proszek do pieczenia,
sól i
cynamon.Połączyć zawartość obydwu misek.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a następnie dodać do masy na ciasto razem z posiekanymi
orzechami, wymieszać.Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej brytfanki, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 -50 minut ( do czasu aż wykałaczka po wbiciu w ciacho będzie czysta).Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut, następnie wyjąć na kratkę pozostawić do ostygnięcia.Preparation:Preheat the oven to 180 degrees Celsius.Grease baking
tray with butter and sprinkle with
flour or lay off with baking paper.In a large bowl mix eggs, oil, sugar and vanilla extract.In a separate bowl, mix the dry ingredients -
flour, baking
soda, baking powder, salt and cinnamon.Combine the contents of both bowls.Peel carrots, grate with a
fine mesh and then add to tdought with chopped walnuts and mix.Transfer doght into a prepared
tray and put into the preheated oven, bake for about 40 -50 minutes (until toothpick after pocketing into
cake will be clear).Remove
cake from oven and let cool for 10 minutes, then remove from baking
tray put on grid and allow cool.
Przygotowanie polewy :W misce zmiksować
masło,
serek,
cukier puder, ekstrakt
waniliowy do czasu aż masa będzie gładka.Tak przygotowaną masą posmarować ostudzone ciasto.Posypać posiekanymi
orzechami.Smacznego !!Prepare frosting:In a bowl, mix butter, cream cheese, powdered sugar, vanilla extract until the mixture is smooth.Spread prepared
mass on
cake.Sprinkle with chopped nuts.Enjoy it!