Wykonanie
Jakiś czas temu rozmawiałam z koleżanką o cieście
marchewkowym...Doszłyśmy do wniosku, że fajnie by było zrobić takie muffinki... I o to są!!!Pyszne, wilgotne,
marchewkowe z delikatna nutą
cynamonu...mmm :)Some
time ago I spoke with my friend about carrot
cake ...We think that it will be nice to
make carrot muffins ... And there they are!Delicious, moist, carrot with a delicate taste of cinnamon ... yummy :)Składniki :* 2 całe
jaja,* 2/3 szklanki
oliwy,* 1 szklanki
cukru,* 1 łyżeczki ekstraktu
waniliowego,* 1 szklanki
mąki,* 1 łyżeczki
sody oczyszczonej,* 1 łyżeczki
proszku do pieczenia,* 0,5 łyżeczki
soli,* 1 łyżeczki
cynamonu,* 1,5 szklanki tartej
marchwi ( około 4 dużych sztuk),Ingredients:* 2 eggs,* 2/3 cup
olive oil* 1 cup sugar,* 1 tsp vanilla extract,* 1 cup
flour,* 1 tsp baking
soda* 1 tsp baking powder* 0 . 5 tsp salt,* 1 tsp cinnamon,* 1 . 5 cups grated carrots (about 4 large pieces),Przygotowanie :
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.W dużej misce wymieszaj
jajka,
oliwę i ekstrakt
waniliowy.W osobnej misce zmieszaj suche składniki -
mąkę,
cukier,
sodę oczyszczoną,
proszek do pieczenia,
sól i
cynamon.Połącz zawartość obu misek a następnie dodaj startą
marchew, wymieszaj.Foremki do muffinek wypełniaj masą do 3/4 wysokości.Piecz w 170 -180 stopni około 20 minut.Preparation:Peel carrots and grate to
fine mesh.In a large bowl, mix eggs, oil and vanilla extract.In a separate bowl, mix dry ingredients -
flour, sugar, baking
soda, baking powder, salt and cinnamon.Combine contents of both bowls and add the grated carrots, stir.Muffin cases or silicone molds fill with
mass to 3/4 height.Bake at 170 -180 degrees about 20 minutes.A tak znikają :)And that's how they disappear :)