Ostatnio na blogu pojawia się coraz więcej słodkich dań, szczególnie placuszków. Często z nimi kombinuję na różne sposoby, bo córeczka je uwielbia. Dziś na podwieczorek zrobiłam je z dodatkiem jogurtu owocowego. Były lekkie, cieniutkie i delikatne. Podałam je z owocami i jej ulubionym dżemem. Takie danko to wbrew pozorom chwilka roboty a na pewno skusi niejednego małego niejadka.Składniki:3 jajka250 ml mleka250 g mąki2 małe kubkijogurtu owocowego2 łyżki cukruolej do smażeniaulubione dodatki: owoce, dżem, serekJajka roztrzepać rózgą, dodać jegurt, cukier, mleko i mąkę. Wymieszać na jednolite ciasto. Na rozgrzanym oleju smażyć niewielkie placuszki. Podawać posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych sezonowych owoców, dżemem lub serkiem.