Taka rolada to doskonały sposób na podanie lodów. Pojedyncze porcje można podać z kleksem bitej śmietany i jagodowym sosem.Składniki: na biszkopt:* 3 jajka* 1/2 szklanki mąki* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 2 łyżki kakao na nadzienie:* szklanka jagód leśnych świeżych lub mrożonych* 1 łyżka cukru* 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej* ok. 750 ml lodów waniliowo-czekoladowych* owoce do dekoracjiZe składników podanych na biszkopt upiec cienki biszkopt na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem. Pilnować przy pieczeniu, aby za bardzo się nie wysuszył. Ściereczkę zwilżyć wodą, odcisnąć i wyłożyć na nią gorący biszkopt. Zwinąć jak roladę i odstawić.Jagody umieścić w rondelku, zasypać cukrem i dusić aż puszczą sok. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić o odrobinie wody i wlać do borówek gotując jak kisiel aż zgęstnieje. Ostudzić.Biszkopt delikatnie rozwinąć, rozłożyć na nim lody i jagody. Zwinąć w roladę i wstawić do zamrażalnika. Podawać pokrojoną w plastry z owocami lub śmietaną.