Nietypowe ale ciekawe połączenie śliwek i cynamonowej pianki. Ponieważ żółte śliwki są bardzo soczyste, ciasto było mięciutkie i aromatyczne. Kto spróbował ten wie:) A kto nie spróbował to koniecznie musi.Źródło przepisu: gazetka "Najlepsze ciasta".Składnikiciasto:5 żółtek250 g masła3 szklanki mąki3 łyżki cukruszczypta soli3 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaZ podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce. Podzielić na większą i mniejszą część. Większą wyłożyć dno blaszki o wymiarach 24*24 cm. Podpiec 15 minut w 180*C.pianka:1 kg śliwek1 łyżka bułki tartej5 białek1 szklanka cukru1,5 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki cynamonuŚliwki przekroić na połówki, usunąć pestki. Ciasto posypać bułką tartą i wyłożyć śliwki skórką do dołu. Białka ubić z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Wyłożyć na śliwki. Zetrzeć pozostałę ciasto. Piec 45 minut w 180*C.