Nie lubię tortów z ciężkimi, tłustymi masami, dlatego zrobiłam ten pyszny, lekki tort. Biszkopt przekładany jest warstwami aksamitnej pianki, którą przygotowuje się w kilka chwil.Składniki:Biszkopt:5 jaj25 dag mąki20 dag cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy2 łyżki kakao500 ml śmietanki 36%1 szklanka cukru pudru2 różne galaretkialkohol do nasączenia biszkoptuUpiec biszkopt, ostudzić przekroić na 3 części, nasączyć.Galaretki rozpuścić osobno każdą w 1/2 szklanki wody.Śmietankę podzielić na połowę. Jedną połowę ubić z połową cukru pudru i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na nasączony krążek biszkoptu i przykryć kolejnym krążkiem, gdy trochę stężeje. Tak samo postąpić z kolejną warstwą. Chłodzić 2 godz. Udekorować kremem.