ßßß
Składniki :1 puszka kukurydzy1 puszka fasolki czerwonej1 puszka tuńczyka w sosie własnym4 jajka ugotowane na twardo4 ogórki konserwowe1 pęczek natki pietruszki1 szklanka makaronu drobniutkie muszelki lub inny maluszek1 łyżka majonezu – taka z czubem1 łyżka ketchupu pikantnego – płaska1 ząbek czosnkusól , chilli lub pieprz do smaku
Makaron gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , odcedzamy i studzimy . Fasolkę , kukurydzę odlewamy z zalewy , na sitku i przepłukujemy pod bieżącą wodą , następnie pozostawiamy na godzinkę żeby porządnie odciekły . Ogórka, jajka i natkę pietruszki siekamy drobniutko . Tuńczyka również odcedzamy z zalewy , rozkruszamy i wkładamy do miski , gdzie dosypujemy pozostałe składniki ( fasolę,kukurydzę,ogórka,pietruszkę , ugotowany makaron ) . Dokładamy majonez , ketchup , wyciśnięty praską czosnek ,sól i chilli w lubianej ilości . Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinkę . Po wyjęciu z lodówki warto zamieszać ponownie i można serwować . Polecam 😉