Jeśli soki, dżemy i inne zaprawy z malin już zrobiliście to może warto wykorzystać te ostatnie jesienne maliny na ciasto? :D Zapewniam, że nie byle jakie :D Wyjątkowy delikatny sernik połączony z puree bananowym, do tego maliny i wierzchołek z bitej śmietany. Całość na kruchym ciasteczkowym spodzie. Rozpusta!Składniki:Spód:260g czekoladowych markiz np. Hit50 g rozpuszczonego masłaNadzienie:100 g białej czekolady220 g jogurtu naturalnego800 g serka naturalnegohomo4 dojrzałe banany3 łyżki cukru pudru7 łyżeczek żelatyny300 g świeżych malinWierzch:400 ml śmietany kremówkijeśli sernik dłużej postoi to 2 łyżeczki żelatyny albo dwa śmietan-fixyświeże maliny do dekoracji i ew. sok malinowyTortownica: 24-26 cmSpód: Ciastka bardzo drobno pokrusz/zmiel, wlej rozpuszczone masło i wymieszaj. Okruszki wysyp na dno foremki, dociśnij i włóż do lodówki.Nadzienie: Banany rozgnieć na papkę. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do miski włóż czekoladę, jogurt, serek, banany i cukier. Wszystko porządnie zmiksuj aby całość się połączyła.Żelatynę zalej jak najmniejszą ilością wody, wymieszaj i poczekaj niech napęcznieje. Następnie podgrzej żeby się rozpuściła. Delikatnie przestudź nie może być ani za ciepła ani za zimna. Mieszając nadzienie wlewaj cienkim strumykiem żelatynę.Na ciasteczkowym spodzie ułóż maliny i wylej nadzienie serowe. Włóż do lodówkiWierzch: Śmietanę ubij na sztywno (najlepiej przed podaniem). Jeśli sernik będzie stał dłużej niż jeden dzień proponuję dodać do śmietany rozpuszczoną żelatynę albo śmietan-fix jeśli używasz. Śmietanę wyłóż na sernik i ułóż świeże maliny. Dodatkowo możesz polać sokiem malinowym.Przechowuj w lodówce do 4 dni.