Wykonanie
Do
kawki :)Składnikispód:100 g
herbatników100 g wiórków100 g
masłamasa serowa:1 kg
sera na sernik250 ml
śmietany 30%4-5 łyżek
cukru pudru3-4 łyżki
żelatyny3
banany1 puszka masy karmelowejwiórki
czekoladowe do posypania1 kieliszek
likieru np.
malinowegoSposób przygotowania
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z wiórkami i dodać do rozpuszczonego
masła. Wymieszać i wysypać do tortownicy o średnicy 26 cm. Wyrównać i ugnieść. Wstawić do lodówki.
Żelatynę zalać 1/2 szklanki
mleka lub
wody, a kiedy spęcznieje rozpuścić ją w kąpieli
wodnej. Wystudzić.
Śmietanę (2 łyżki zostawić) zmiksować z 3 łyżkami
cukru.
Ser zmiksować z resztą
cukru, wymieszać ze
śmietaną, a następnie z
żelatyną.Spód
herbatnikowy skropić
likierem, a następnie rozsmarować na nim masę karmelową, około 3 łyżki. Na karmelu rozłożyć pokrojone w plastry
banany, całość zalać masą
serową. Łyżkę karmelu rozmieszać z 2 łyżkami
śmietany i polać wierzch sernika, a następnie posypać wiórkami czekoladowymi. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL