Klasyczny francuski deser w nowej odsłonie. Z dodatkiem czekolady, szczyptą przypraw korzennych i truskawkami.Składniki:3 jajka200 ml mleka100 g mąki pszennej70 g cukru ( może być trzcinowy)1/4 łyżeczki cynamonu1/4 łyżeczki kardamonu1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnejszczypta soli50 g masła90 g gorzkiej czekoladytruskawki około 200 gŁamiemy czekoladę na kawałki, wkładamy do miski, dodajemy masło i stawiamy nad garnkiem z parującą wodą. Mieszamy do połączenia się składników, odstawiamy do przestudzenia. W drugiej misce najlepiej przy pomocy rózgi mieszamy jajka z mlekiem i cukrem, następnie cały czas mieszając wsypujemy mąkę i przyprawy, wlewamy czekoladę i mieszamy do połączenia się składników. Wlewamy do niewielkiej, natłuszczonej formy do zapiekania, na wierzchu układamy owoce. Pieczemy 40 minut w 180*C. Podajemy na ciepło. Można posypać cukrem pudrem albo podprażonymi płatkami migdałowymi.