ßßß
Składniki na 12 sztuk:100 g mąki pszennej100 g mąki krupczatki100 g cukru aromatycznego -->>1 łyżeczka sodyszczypta soli200 ml mleka100 ml oleju2 jajkaNadzienie:100 g marcepanu3 łyżki dżemu morelowego20 g drobno pokrojonych orzechówPolewa:250 g sera mascarpone2 łyżki mleka albo śmietanki1 czubata łyżka cukru pudrujeśli mamy to możemy dodać 1 łyżkę wody pomarańczowejozdoby cukrowe do dekoracjiCiasto: potrzebne nam będą dwie miski. W jednej mieszamy mokre składniki w drugiej suche. Do suchych wlewamy mokre i chwile mieszamy.Nadzienie: Marcepan mieszamy z dżemem, gdy składniki się połączą dodajemy orzechy.Do papilotek wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę nadzienia i przykrywamy łyżką ciasta. Maksymalnie ciasto powinno sięgać do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy 20-25 minut w 180*C. Studzimy. Serek mascarpone mieszamy z mlekiem i cukrem. Przy pomocy noża nakładamy serek na babeczkę. Dekorujemy ozdobami cukrowymi.* aromatyczny cukier możemy zastąpić zwykłym a do ciasta dodajmy odrobinę przypraw korzennych.