ßßß
 
            
         Składniki:1/2 litra mleka2 jajka2 szklanki mąki1 łyżka cukruszczypta soli1/2 łyżeczki sody oczyszczonej3 duże jabłkaolej do smażeniacukier puder do posypaniaSposób wykonania:1. Składniki na ciasto mieszamy na gładką masę (można za pomocą trzepaczki rózgowej).2. Obrane jabłka szatkujemy na cienkie plasterki. Dodajemy do ciasta.3. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, nakładamy po 2 łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.4. Podajemy posypane cukrem pudrem.Smacznego!!!Źródło: Domowa kuchnia Aniki
Składniki:1/2 litra mleka2 jajka2 szklanki mąki1 łyżka cukruszczypta soli1/2 łyżeczki sody oczyszczonej3 duże jabłkaolej do smażeniacukier puder do posypaniaSposób wykonania:1. Składniki na ciasto mieszamy na gładką masę (można za pomocą trzepaczki rózgowej).2. Obrane jabłka szatkujemy na cienkie plasterki. Dodajemy do ciasta.3. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, nakładamy po 2 łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.4. Podajemy posypane cukrem pudrem.Smacznego!!!Źródło: Domowa kuchnia Aniki