Dzisiaj stary, dobry, klasyczny przepis na sałatkę warstwową z ananasem. Kiedyś często gościła na moim stole, ale została wyparta przez sałatkę gyros. Przypomniałam sobie o niej i jest jak zawsze pyszna i smaczna.Przygotowanie: 30 minut | Czas dodatkowy: chłodzenieSkładniki:puszka ananasapuszka kukurydzy4 jajka ugotowane na twardoszynka1 średnie jabłkokawałek selera (około 50g)1 duży por albo dwa małe3/4 szklanki majonezu1/2 szklanki śmietanki 12%sól i pieprzJabłka i seler ścieramy na tarce o średnich oczkach. Jajka, szynkę i ananasa kroimy w kostkę.Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.Układamy składniki warstwowo:selerjabłkokukurydzaczęść sosujajkaszynkaananaspozostała część sosupor pokrojony w plasterkiWkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.Bon appetit !