Wykonanie

Dziś przepis na śląską
sałatkę warstwową z natury bezglutenową . Nie potrzebujemy do niej żadnych przypraw tylko wielki
słój majonezu i noc do przegryzienia się smaków. Niestety, nie wygląda ona tak jak to sobie wyobraziłam, ale smakuje zaskakująco i bardzo ją polecam :-)* * *Składniki:1 słoik
selera konserwowanego4
jajka ugotowane na twardo4
jabłka1 puszka
ananasów1 puszka
kukurydzykilka plastrów
szynki1
por1 duży słoik
majonezuWykonanie:

1. Na dno szklanej miski dajemy odsączony
seler.

2. Kładziemy warstwę
majonezu.

3. Następnie kładziemy
jajka pokrojone w kostkę.

4. Następnie warstwa
majonezu.

5. Następnie warstwa obranych
jabłek pokrojonych w kostkę.

6. I warstwa
majonezu.

7. Następnie warstwa
ananasów pokrojonych w kostkę.

8. I warstwa
majonezu.

9. Następnie warstwa
kukurydzy.

10. I
majonez.

11. Warstwa
szynki pokrojonej w kwadraciki.

12. I ostatnia warstwa
majonezu.

13. Na wierzch wykładamy
por pokrojony w plasterki. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na cała noc.
