Uwielbiam brownie, jest pyszne i bardzo czekoladowe. W połączeniu z ciastkami to już czekoladowa rozpusta.Wykonanie: 30 minut | Pieczenie: 30 minutSkładniki:160 g masła200 g gorzkiej czekolady3 całe jajka2 żółtka150 g cukru trzcinowego2 łyżki mąki1 łyżka kakaoszczypta soli100 g czekoladowych markiz np.oreo1 laska wanilii (może być cukier waniliowy)Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.Jaja, żółtka i ziarenka wanilii ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier.Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną czekoladę i jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy mąkę, kakao i sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy. Dodajemy 50 gr pokruszonych ciastek. Wylewamy na blache i dodajemy pozostałą cześć ciastek. Pieczemy 25-30 minut w 180*CJa, piekłam w formie o wymiarach 22x26cm