ßßß
Tego ciasta nie trzeba przedstawić, wszyscy je znają :] Uwielbiam je i zawsze lubię eksperymentować z dodatkami. Dzisiaj dodałam batony Lion, które możemy zastąpić snickersem albo płatkami śniadaniowymi lion.Wykonanie: 30 minut | Pieczenie: 30 minutSkładniki:160 g masła200 g gorzkiej czekolady3 całe jajka2 żółtka150 g cukru trzcinowego2 łyżki mąki1 łyżka kakaoszczypta soli6 batonów Lioncukier waniliowyNad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.Jajka i żółtka ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną czekoladę z masłem, jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy mąkę, kakao i sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy. Dodajemy 3 pokruszone batony. Wylewamy na blachę i dodajemy pozostałą część batonów. Pieczemy 25-30 minut w 180*C