Wykonanie
Tego ciasta nie trzeba przedstawić, wszyscy je znają :] Uwielbiam je i zawsze lubię eksperymentować z dodatkami. Dzisiaj dodałam batony Lion, które możemy zastąpić snickersem albo
płatkami śniadaniowymi lion.Wykonanie: 30 minut | Pieczenie: 30 minutSkładniki:160 g
masła200 g
gorzkiej czekolady3 całe
jajka2
żółtka150 g
cukru trzcinowego2 łyżki
mąki1 łyżka
kakaoszczypta
soli6 batonów Lion
cukier waniliowyNad garnkiem z gotującą się na małym ogniu
wodą rozpuścić w misce
masło z pokruszoną
czekoladą, dokładnie rozmieszać.
Jajka i
żółtka ubić mikserem, stopniowo dodawać
cukier i
cukier waniliowy. Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną
czekoladę z
masłem, jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy
mąkę,
kakao i
sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy. Dodajemy 3 pokruszone batony. Wylewamy na blachę i dodajemy pozostałą część batonów. Pieczemy 25-30 minut w 180*C