ßßß
Co za połączenie smaków, pyszotka :D Zestawienie czekolady i śliwki zawsze się sprawdza a dodanie do tego zestawu cukierków truflowych jest już fantastyczne. Prawdziwa czekoladowa uczta tylko na blogu Ola in the Kichen :D Zapraszam!Składniki:200 g cukierków truflowych100 g gorzkiej czekolady100 g masła2 łyżki kakaoszczypta soli3 jajka100 g cukru trzcinowego2 łyżki mąki250 g dojrzałych węgierekForemka 22x26 cmDo miski włóż cukierki, połamaną czekoladę, pokrojone masło, kakao i szczyptę soli. Miskę ustaw nad garnkiem z parującą wodą i rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź.Jajka delikatnie ubij następnie pomalutku i partiami wsypuj cukier. Ubijaj do chwili aż masa będzie puszysta a cukier się rozpuści. Cały czas ubijaj i wkładaj po jednej łyżce masy czekoladowej, na końcu dodaj mąkę. Ciasto wylej do foremki na wierzchu ułóż pokrojone w średnią kostkę śliwki. Piecz 30 minut w 180*C.