Wykonanie
Co za połączenie smaków, pyszotka :D Zestawienie
czekolady i
śliwki zawsze się sprawdza a dodanie do tego zestawu
cukierków truflowych jest już fantastyczne. Prawdziwa czekoladowa uczta tylko na blogu Ola in the Kichen :D Zapraszam!Składniki:200 g
cukierków truflowych100 g
gorzkiej czekolady100 g
masła2 łyżki
kakaoszczypta
soli3
jajka100 g
cukru trzcinowego2 łyżki
mąki250 g dojrzałych węgierekForemka 22x26 cmDo miski włóż
cukierki, połamaną
czekoladę, pokrojone
masło,
kakao i szczyptę
soli. Miskę ustaw nad garnkiem z parującą
wodą i rozpuść w kąpieli
wodnej. Przestudź.
Jajka delikatnie ubij następnie pomalutku i partiami wsypuj
cukier. Ubijaj do chwili aż masa będzie puszysta a
cukier się rozpuści. Cały czas ubijaj i wkładaj po jednej łyżce masy czekoladowej, na końcu dodaj
mąkę. Ciasto wylej do foremki na wierzchu ułóż pokrojone w średnią kostkę
śliwki. Piecz 30 minut w 180*C.