ßßß
Dziś przepis dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji.Wystarczy pierś z kurczaka i panierka do niego.Polecam do kurczaka na chrupiąco panierkę firmy PRYMAT.Do tego sałatka np.z rukoli i mamy już pyszne danie.
Pierś z kurczaka pokroiłam na małe kawałki.Posoliłam, przyprawiłam pieprzem, startymi ząbkami czosnku i słodką papryką.Polałam odrobiną oliwy.
Panierkę do kurczaka wysypałam na talerz
Obtoczyłam w niej kawałki kurczaka.
i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu układałam kawałki na papierowym ręczniku w celu odsączenia tłuszczu.
Do kurczaka można zrobić różne sosy w zależności od smaków.Ja podałam je z sosem majonezowo-jogurtowo-ketchupowym z dodatkiem czosnku.Smacznego!
Polecam równieżnugetsy z kurczaka w panierce w płatkach kukurydzianych (klik)