Wykonanie
To jeden z tych samorobiących się obiadów, możemy pokombinować czy chcemy wersję na ostro czy łagodną żonglując ilością
papryki słodkiej i ostrej :)
8 pałek z
kurczaka1 łyżeczka
słodkiej papryki1 łyżeczka
ostrej papryki3 łyżki wody+3 łyżki
oliwy1 łyżeczka
soli0,5 łyżeczki
pieprzu2-3 ząbki
czosnku2 łyżki
ketchupu (opcjonalnie)Pałki z
kurczaka umyć, wysuszyć, włożyć do rękawa.Do miseczki wlać
wodę z
oliwą, dodać
przyprawy i przeciśnięty przez praskę
czosnek, wszystko wymieszać, odstawić na 10 minut.Marynatą zalać pałki w rękawie, potrząsnąć nimi tak, by pokryła całe
mięso równomiernie, odstawić na minimum godzinę do lodówki.Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni, jeśli chcemy, by
kurczak miał chrupiąca skórkę ponacinajmy rękaw w paru miejscach na 20 minut przed końcem pieczenia.