ßßß
 
            
        
 Nie przepadam za piwem, więc kurczak miał być dla męskiej części rodziny. Jednak kiedy już wyciągnęłam go z piekarnika musiałam skosztować. Był chrupiący, aromatyczny i bardzo soczysty. Piwo jest ledwie wyczuwalne. Myślę również, że sposób jego przyrządzenia jest również bardzo pomysłowy i ciekawy.1 kurczak1 piwo3 łyżki oliwy z oliwek4 ząbki czosnku1 łyżeczka soli1 łyżeczka pieprzu1 łyżeczka papryki słodkiej1 łyżeczka ziół prowansalskichKurczaka umyć i osuszyć. Z oliwy, czosnku i przypraw przygotować marynatę którą należy natrzeć dokładnie mięso (na zewnątrz i w środku). Odstawić na parę godzin do lodówki.Butelkę z piwem oczyścić z etykietek , wyparzyć. Kurczaka nadziać na otwartą butelkę. Szyjka butelki powinna wyjść obok szyi kurczaka.Piec w 180stopniach. Czas pieczenia zależy od wagi kurczaka.1kg-1h
Nie przepadam za piwem, więc kurczak miał być dla męskiej części rodziny. Jednak kiedy już wyciągnęłam go z piekarnika musiałam skosztować. Był chrupiący, aromatyczny i bardzo soczysty. Piwo jest ledwie wyczuwalne. Myślę również, że sposób jego przyrządzenia jest również bardzo pomysłowy i ciekawy.1 kurczak1 piwo3 łyżki oliwy z oliwek4 ząbki czosnku1 łyżeczka soli1 łyżeczka pieprzu1 łyżeczka papryki słodkiej1 łyżeczka ziół prowansalskichKurczaka umyć i osuszyć. Z oliwy, czosnku i przypraw przygotować marynatę którą należy natrzeć dokładnie mięso (na zewnątrz i w środku). Odstawić na parę godzin do lodówki.Butelkę z piwem oczyścić z etykietek , wyparzyć. Kurczaka nadziać na otwartą butelkę. Szyjka butelki powinna wyjść obok szyi kurczaka.Piec w 180stopniach. Czas pieczenia zależy od wagi kurczaka.1kg-1h