Wykonanie
            Aromatyczne pieczone pałki z 
kurczaka są klasyczną i bardzo apetyczna propozycją obiadową dla całej rodziny. Chrupiąca, glazurowana skórka i soczyste 
mięso to je znak rozpoznawczy. tego dania. Klasyka w najlepszym wydaniu!

Składniki:1o pałek z 
kurczaka½ szklanki 
oliwy z oliweksól1/2 łyżki 
pieprzu1 łyżka 
tymianku1 łyżka 
ziół prowansalskich1 łyżka 
czosnku granulowanego1 łyżka 
słodkiej papryki2-3 łyżeczki 
cukruSposób przygotowania:Pałki z 
kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. 
Sól i 
przyprawy wymieszać z 
oliwa z oliwek. Papką natrzeć 
mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na kilka godzin.Pałki z 
kurczaka pieczemy przez około 60 minut w 180-190 stopni C (przez pierwsze 30 minut z pokrywką a kolejne 30 minut bez). Naczynie z 
kurczakiem wyciągamy z piekarnika i zlewamy tłuszcz z 
przyprawami do miseczki. Dodajemy 2 łyżeczki 
cukru i mieszamy aż się rozpuści. Polewamy 
kurczaka i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut.
