Wykonanie
            Ostatnio bardzo często 
zaja damy się drobiowym 
mięsem. Wybieram albo filet,albo skrzydełka czy same pałki.Jednak cały pieczony 
kurczak jest pyszny. Pieczony w rękawie jest miękki i soczysty. Tutaj z 
czosnkiem i czerwoną mieloną 
papryką. Można też natrzeć jeszcze 
majerankiem.

Składniki :* 
kurczak około 1,5kg* łyżka 
oliwy z oliwek* 
papryka słodka mielona* 2 ząbki 
czosnkuPrzygotowanie :Połączyć 
oliwę z 
papryką i 
czosnkiem. Dobrze natrzeć 
kurczaka.Odstawić na 2-3 godziny.Ja zawsze zostawiam na całą noc. Piekę ponad godzinę , aż będzie miękki. Wyciągam z rękawa i dopiekam by była chrupiąca skórka. Na prawdę jest godny uwagi. Polecam !