ßßß
Potrzebujesz:6 podudzi kurczaka5 łyżek oliwy z oliwek1 łyżka suszonego tymianku1 płaska łyżeczka ostrej papryki2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki3 ząbki czosnkukilka cienkich plasterków masłarękaw do pieczeniaPrzygotowanie:Do plastykowego pojemnika z pokrywką wlewamy oliwę i dodajemy przeciśnięty czosnek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.Mięso myjemy i osuszamy. Wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, by oblepiła całe udka. Zamykamy i odstawiamy do lodówki (u mnie na całą noc, ale może być kilka godzin).Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Kawałek rękawa układamy na naczyniu do pieczenia. Do środka wsadzamy udka i kilka plasterków masła. Dokładnie spinamy/wiążemy z obu stron. W rękawie robimy kilkanaście dziurek szpilką.Pieczemy 50 minut. Po tym czasie odcinamy górną część rękawa i podpiekamy koło 10-15 minut do zrumienienia skórki.Smacznego!