A dzisiaj kolejna wersja pieczonego kurczaka. Tym razem piekłam kurczaka w kawałkach, pałki, bioderka i skrzydełka. Plus taki, że nie trzeba potem kroić kuraka tylko ma się gotowe porcje a dwa można łatwiej przekręcać mięsko i lepiej dochodzi i się rumieni.elementy kurczaka (2 skrzydełka, 2 bioderka, 2 pałki)2 cytryny8 ząbków czosnkuoliwatymianeksłodka paprykaoliwasólKawałki kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć oliwa, solą i papryką. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Między kawałki kurczaka włożyć obrane ząbki czosnku oraz cytryny pokrojone na ósemki. Całość posypać tymiankiem i dodatkowo skropić oliwą, oraz sokiem z jednej ósemki cytryny. Mięso odstawić na minimum godzinkę. Piec do miękkości w temperaturze 180 stopni - zajmuje to około godziny.