ßßß
 
            
         Składniki:1 cały kurczak1 łyżka słodkiej papryki1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki tymianku (suchego lub liści)1 łyżka soku z cytryny1 łyżka oliwyPrzygotowanie:Kurczaka umyć i osuszyć. Oliwę wymieszać z sokiem, dodać sól, paprykę i tymianek. Natrzeć mięso i odstawić na minimum pół godziny.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Kurczaka położyć na blaszce piersiami do dołu. Włożyć do piekarnika na pół godziny. Po tym czasie przekręcić go i zmniejszyć temperaturę do 160 C. Piec ok 1,5 -2 godzin (w zależności od wielkości kurczaka).Nie trzeba go polewać tłuszczem ani przekręcać w trakcie pieczenia.Smacznego :)
Składniki:1 cały kurczak1 łyżka słodkiej papryki1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki tymianku (suchego lub liści)1 łyżka soku z cytryny1 łyżka oliwyPrzygotowanie:Kurczaka umyć i osuszyć. Oliwę wymieszać z sokiem, dodać sól, paprykę i tymianek. Natrzeć mięso i odstawić na minimum pół godziny.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Kurczaka położyć na blaszce piersiami do dołu. Włożyć do piekarnika na pół godziny. Po tym czasie przekręcić go i zmniejszyć temperaturę do 160 C. Piec ok 1,5 -2 godzin (w zależności od wielkości kurczaka).Nie trzeba go polewać tłuszczem ani przekręcać w trakcie pieczenia.Smacznego :)