Wykonanie
Idealne, nie mam więcej słów!!!
![](/Data/Images/gotoweprzepisy.blogspot.com\2013_slash_02_slash_paeczki-z-kurczaka-idealne-marynowane-w/l/879687191.JPG)
![](/Data/Images/gotoweprzepisy.blogspot.com\2013_slash_02_slash_paeczki-z-kurczaka-idealne-marynowane-w/l/1355261589.JPG)
![](/Data/Images/gotoweprzepisy.blogspot.com\2013_slash_02_slash_paeczki-z-kurczaka-idealne-marynowane-w/l/-1363295846.JPG)
![](/Data/Images/gotoweprzepisy.blogspot.com\2013_slash_02_slash_paeczki-z-kurczaka-idealne-marynowane-w/l/-223800422.JPG)
![](/Data/Images/gotoweprzepisy.blogspot.com\2013_slash_02_slash_paeczki-z-kurczaka-idealne-marynowane-w/l/728751781.JPG)
![](/Data/Images/gotoweprzepisy.blogspot.com\2013_slash_02_slash_paeczki-z-kurczaka-idealne-marynowane-w/l/122359468.JPG)
Składniki na marynatę:500 ml
jogurtu naturalnego (ewentualnie greckiego)2 ząbki
czosnku (potarte)1,5-2 łyżeczki
soli2 łyżki płynnego
miodu2 łyżeczki
papryki słodkiej0,5 łyżeczki
pieprzu1 łyżeczka
tymiankupotarta skórka z 1
cytrynysok z 0.5
cytrynyPozostałe składniki:10 pałek z
kurczakaodrobina
papryki słodkiejodrobina
tymiankuNajpierw należy po nakłuwać nasze pałki wykałaczką, tak aby smaki marynaty "weszły" w głąb
mięsa. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy i przelewamy do szczelnego woreczka. Do marynaty wkładamy
mięso i zamykamy (ja użyłam woreczka strunowego). Tak przygotowane
mięsko chowamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.Zamarynowane
mięso odsączamy z marynaty i obsmażamy na
oleju z obu stron tak po około 2 minuty a następnie przekładamy do naczynia do pieczenia, delikatnie posypujemy
papryką i
tymiankiem, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika. Pieczemy 1,5 godziny, a ostatnie 15 minut bez przykrycia i ze zwiększoną temperatura do 220 stopni C.