Wykonanie
Idealne, nie mam więcej słów!!!






Składniki na marynatę:500 ml
jogurtu naturalnego (ewentualnie greckiego)2 ząbki
czosnku (potarte)1,5-2 łyżeczki
soli2 łyżki płynnego
miodu2 łyżeczki
papryki słodkiej0,5 łyżeczki
pieprzu1 łyżeczka
tymiankupotarta skórka z 1
cytrynysok z 0.5
cytrynyPozostałe składniki:10 pałek z
kurczakaodrobina
papryki słodkiejodrobina
tymiankuNajpierw należy po nakłuwać nasze pałki wykałaczką, tak aby smaki marynaty "weszły" w głąb
mięsa. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy i przelewamy do szczelnego woreczka. Do marynaty wkładamy
mięso i zamykamy (ja użyłam woreczka strunowego). Tak przygotowane
mięsko chowamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.Zamarynowane
mięso odsączamy z marynaty i obsmażamy na
oleju z obu stron tak po około 2 minuty a następnie przekładamy do naczynia do pieczenia, delikatnie posypujemy
papryką i
tymiankiem, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika. Pieczemy 1,5 godziny, a ostatnie 15 minut bez przykrycia i ze zwiększoną temperatura do 220 stopni C.